Yleistä

Elisa Ring mobiilisovellus on Elisa Ring-liittymän peruspalvelu, jolla voit käyttää esim. organisaatiosi puhelinluetteloa ja näet työtovereidesi tilatiedon/puhelutiedon. Sovellus ei ole käytettävissä ns. Elisa Ring-kevytliittymässä, eli sinun tulee vaihtaa Ring-liittymätyyppiä, mikäli haluat kevytliittymäkäyttäjänä hyödyntää sovellusta työssäsi (Huom: jos olet päässyt kirjautumaan sovellukseen, sinulla on tarvittava liittymätyyppi).

 

Sovellus on helppokäyttöinen matkapuhelinsovellus Android ja IOS-laitteille:

 

  • Sovellus on tuettuna Android 8.0 tai uudemmissa laitteissa
  • sekä Applen iOS (15.0 tai uudempi) -käyttöjärjestelmissä. iOS-laitteissa sovellus on tuettuna Applen 64-bittisissä puhelinmalleissa seuraten Applen tukikäytäntöjä (kts esim. https://en.m.wikipedia.org/wiki/IPhone)

 

Huomioithan että sovellus edellyttää aina verkkoyhteyttä, sillä kaikki toiminnallisuus sijaitsee verkossa. Suosittelemme 4G-yhteyttä matkapuhelinverkossa mahdollisimman viiveettömän käyttökokemuksen vuoksi.

 

Mobiilisovellusta voidaan käyttää myös ohjelmistopuhelimena matkustettaessa tai kun ei ole matkapuhelinverkon kuuluvuutta esim. kellaritiloissa. Ohjelmistopuhelimen käyttäminen edellyttää ohjelmistopuhelinominaisuuden ja päätelaitelisenssin tilaamista, minkä jälkeen käyttäjä voi soittaa IP-puheluita sekä työasemalla että matkapuhelinsovelluksella.

 

Muuta tärkeää huomioitavaa

Sovelluksessa on Android ja iOS-puhelimien välillä jonkin verran eroja. Pyrimme pitämään molemmat sovellukset mahdollisimman yhtenäisinä, mutta puhelimien erilaiset käyttöjärjestelmät sekä Ring-sovelluksen kehityksen syklit johtavat siihen, että eroja esiintyy jonkin verran.

 

Suosittelemme käyttämään (ja tarvittaessa kokeilemaan) toiminallisuuksia aktiivisesti, koska se on vaivattomin tapa pysyä jatkuvasti kehittyvän sovelluksen muutosten mukana.

 

Vihje: Helpoin tapa testata/kokeilla esim. Puhelunhallintaominaisuuksia, on soittaa palvelun aikapalveluun (lyhytnumero: 889) ja kokeilla esim. puhelun yhdistämistä sovelluksella työtoverille.

 

Tiedäthän: Palvelun hallintanumeroihin soitetut puhelut sisältyvät kotimaassa kaikkien muiden organisaation sisäisten Ring-puheluiden lailla palvelun kk-maksuun.

 

Pyrimme parantamaan ja helpottamaan jatkuvasti sovelluksen käyttämistä. Palautteesi on meille tärkeää osoitteessa ringpalautteet@elisa.fi, joka löytyy myös sovelluksen ”lähetä palautetta”-linkin kautta. Tämä käyttöohje on löydettävissä myös osoitteen elisa.fi/ringohjeet kautta.

 

Toivomme että sovelluksesta on hyötyä työssäsi.