Käyttöliittymä

Elisa Ring käyttöliittymä (R0100)

Tervetuloa Elisa Ring käyttöliittymän tukisivulle!

 

Tukisivun avaaminen   painikkeella ohjaa käyttäjän oikeaan ohjeeseen riippuen missä näkymässä painiketta painetaan. Tukisivu on siis "sisältötietoinen" ja pääset kyseisen näkymän ohjeeseen. Ohjeessa on myös oma valikko, jonka kautta löydät muutakin hyödyllistä tietoa palvelusta sekä esim. vinkkejä ongelmatilanteisiin.

 

Ring-käyttöliittymä on työasemaan asennettava sovellus tai selaimella käytettävä käyttöliittymä, joka tarjoaa käyttäjälle joukon hyödyllisiä toiminteita. Internet-selaimella käyttöliittymää voidaan käyttää myös matkapuhelimissa ja tableteissa. Suppeimmillaan käyttö voi olla vain yhteystietojen hyödyntämistä ja laajimmillaan käyttöliittymässä on lukuisia muita toiminteita, joilla voit helpottaa työskentelyäsi.

 

Parhaan käyttökokeman tarjoaa työasemassa asennettava versio, joten suosittelemme sen käyttöä aina kuin mahdollista. Sovellus on ladattavissa osoitteessa elisa.fi/ringlataukset. Samalta sivulla löydät myös organisaationne web-käyttöliittymän osoitteen.

 

Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidätämme oikeuden muutoksiin. Palvelussa saattaa myös olla toiminteita tai ominaisuuksia, joita ei ole esitelty tässä materiaalissa. Ohjeen kattavuus laajenee vaiheittain.

 

Käyttöliittymän perusrakenne

 

Yläpalkin kautta kerrotaan palvelun tilasta kuvakkein ja värein, siellä myös sijaitsevat painikkeet avoinna olevan sivun toiminteisiin ja asetuksiin. Sinisellä, harmaalla tai ruskealla värillä näkyvät kuvakkeet toimivat painikkeina/linkkeinä asetuksiin.

 

Valikkopainikkeen alta löydät usein käytettyjä toiminteita. Etusivun valintojen lisäksi pääset mm. soitonsiirtojen asetuksiin ja määrityksiin ("saapuvien puheluiden säännöt") sekä muihin Ring palvelun asetuksiin tai sovelluksiin. Valikossa näytetään vain toiminteet, joihin käyttäjällä on oikeus.

 

Sininen sankaluurikuvake kertoo, että ohjelmistopuhelin on käytössä. Klikkaamalla kuvaketta pääset määrittämään sijaintisi kotimaassa hätäpuheluiden ohjautumiseksi lähimpään hätäkeskukseen. Mikäli kuvake on väriltään ruskea, puhelin ei ole kytkeytynyt oikein johtuen mahdollisesta verkko-/yhteysongelmasta tai muusta ongelmasta.

 

Huomaa että käyttöliittymä ohjaa vain yhtä päätelaitetta suoraan, joko matkapuhelinta tai ohjelmistopuhelinta.

 

Sininen sankaluurikuvake kertoo, että ohjelmistopuhelin on käytössä. Klikkaamalla kuvaketta pääset määrittämään sijaintisi kotimaassa hätäpuheluiden ohjautumiseksi lähimpään hätäkeskukseen. Mikäli kuvake on väriltään ruskea, puhelin ei ole kytkeytynyt oikein johtuen mahdollisesta verkko-/yhteysongelmasta tai muusta ongelmasta.

 

Ohjeet löytyvät tämän painikkeen alta. Käyttäjä ohjataan sen näkymän ohjeeseen, missä painiketta painetaan.

 

Valinnan alta löytyy sivukohtaisia asetuksia tai lisäämistoimintoja. Asetukset muutetaan valinnan kautta ja esim. uusi sääntö/viesti lisätään painikkeen kautta.

 

 

Käyttöliittymän ilmoitukset palkissa näytetään punaisella, vihreällä tai sinisellä pohjalla tärkeitä muistutuksia, näitä ovat:

 

  • Puhelimesi ei ole verkossa = kaikki puhelimesi ovat pois verkosta (kiinni/lentokonetilassa/ päätelaite ei löydä verkkoa/päätelaite ei ole ilmoittautunut verkolle)
  • Asiakaspalvelija kirjautunut ulos = Kun olet asiakaspalvelijana sarjassa ja olet kirjautunut ulos kaikista asiakaspalvelusarjoista joihin kuulut (ei koske vastausryhmiä)
  • Asiakaspalvelija on tauolla = olet kirjautunut tauolle kaikista asiakaspalvelusarjoista, joissa olet jäsenenä (ei koske vastausryhmiä)
  • Älä häiritse = olet asettanut älä häiritse tilan päälle, jolloin mitään puheluita ei kytketä sinulle, mahdolliset VIP-puhelut ohjataan puhelinvastaajaasi.
  • Nykyiset puhelut = Pääset palkin kautta käynnissä olevan puhelun hallintaan, mikäli olet poistunut puhelunäkymästä.
  • Kaikki puhelut on käännetty = olet kääntänyt soitonsiirrolla kaikki puhelusi jonkin numerosi osalta soimaan jossakin toisessa kohteessa
  • Odotetaan reaaliaikayhteyttä = käyttöliittymä on menettänyt reaaliaikaisen yhteyden palveluun, tarkista verkkoyhteytesi toimivuus

 

Palkkia klikkaamalla pääset kyseisen aihealueen määrityksiin/asetuksiin, jotta voit helposti muuttaa asetuksia, jos ne eivät ole halutun kaltaiset.

 

Tämän valinnan kautta voit hallita soittaessasi näytettävän numeron asetuksia

 

Tämän valinnan kautta voit muuttaa tilatietoasi. Voit tehdä muutoksen joko klikkaamalla tilan päälle tai pois (klikkaamalla tilaa uudestaan palataan aina ”tavoitettavissa” tilaan). Voit myös ajastaa tilatiedon menemällä lisäasetuksiin. Mikäli yrityksesi käytössä on kalenteri-integraatio Ring kanssa, voi tilatieto muuttua myös kalenteritapahtumien perusteella.

 

Voit lisätä vapaan tekstitiedon, jonka työtoverisi näkevät. Tieto on riippumaton tilatiedostasi, eli se näkyy kaikissa tilatiedoissa.

 

 

 

         

Voit hallita puheluitasi, puhepostiasi, viestejäsi sekä asiakaspalvelusarjoihin kirjautumistasi. Avattuasi minkä tahansa oheisista toiminteista, löydät lisätietoja otsikon i-painikkeen alta. Mikäli ruudussa näytettään sininen pallo, jossa on numero sisällä, sillä ilmoitetaan lukemattomien/kuuntelemattomien viestien tai vastaamattomien puheluiden määrä.

 

        

Hakukenttään voit syöttää haluamasi hakutekijän, voit hakea myös usealla sanalla tai sanan osalla tekemällä välilyönnin sanojen väliin

         

 

Voit myös suodattaa välilehdillä eri näkymiä yhteystietoihin. Kun olet lisännyt yhdenkin kontaktin suosikiksi, näkymä aukeaa aina suosikit-välilehdelle.

 

 

Listassa näet kontaktisi varattu tilatiedon, puhuuko hän puhelimessa sekä voit halutessasi soittaa suoraan henkilölle. Riippuen käyttöliittymän leveydestä, kontaktin perässä voidaan näyttää myös muita viestintäpainikkeita sekä tietoa käyttäjän tulevasta tilasta.

 

Alapalkissa on tietoa yhteyden tilasta. Mikäli käyttöliittymä ei näytä sinistä merkkiä, käyttöliittymä ei saa riittävän laadukasta yhteyttä palveluun. Käyttöliittymän kokonaisvaltainen hyödyntäminen puhelunhallintaan edellyttää reaaliaikaista yhteyttä palveluun.

 

Huom: Useimmat muut internet-palvelut eivät edellytä jatkuvaa reaaliaikaista yhteyttä, mutta puhelutapahtumissa tämä on tarpeen. Mikäli yhteyden kanssa on systemaattisesti ongelmia, varmista että verkkoyhteys on riittävän laadukas ja/tai siinä ei ole teknisiä ongelmia.

 

Oikeinmerkki näyttää, että käyttöliittymän yhteys palveluun on kunnossa. Klikkaamalla merkkiä tulee näkyviin teksti "reaaliaikayhteys OK". Käyttöliittymä käyttää tätä kanavaa välittämään käyttöliittymälle tiedon mm. saapuvasta puhelusta. Toimivuus ei edellytä suurta kapasiteettia (256 kbit/s riittää), mutta katkeileva yhteys tai liian pitkät viiveet yhteydellä voivat häiritä palvelun toimintaa.

 

Mikäli oikein merkin sijaan näkyy tämä merkki, se viittaa yhteysongelmaan ja/tai yhteyden katkeilemiseen/häiriöihin yhteydellä. Klikkaamalla merkkiä tulee näkyviin teksti "ei websocket yhteyttä". Varmista että verkkoyhteytesi on kunnossa ja riittävän laadukas.

 

Painiketta klikkaamalla voi ladata uudestaan näkyvillä olevan sivun. Tällöin käyttöliittymä päivittää palvelimelta kaiken sivun sisällön. Normaalitilanteessa ei ole tarvetta sivun uudelleen lataamiseen, mutta se voi tulla kyseeseen, mikäli yhteys palvelimeen kadotetaan hetkellisesti. Jatkuva päivitystarve voi olla oire myös verkko- tai yhteysongelmasta.

Käännös: 11-10-2019 (01.42) Sivu: 11-10-2019 (01.42) Kohde: TRG RCh_MyIstra_fi_Mob3